Helene Skaugen

Jeg har tidligere skrevet litt om det norske miljøet, som har orientalsk dans som sin store lidenskap. Vi har så klart også vært innom opprinnelsen til dansen, og har da kanskje spesielt viet Egypt mye plass. Tidligere var det slik at man måtte nedover til Midtøsten, for å finne de beste danserne. Det er nok fortsatt slik at mange av de mest dyktige er fra Orienten. Men nå for tiden kan man også finne utrolig mange dyktige dansere, i Europa og USA. Her hjemme i Norge har vi også en veldig dyktig dame, ved navn Helene Skaugen. Jeg tenkte vi skulle bli litt bedre kjent med henne, og se litt på hennes merittliste i både inn- og utland i denne dansestilen.

Danset i mer enn 15 land

La oss starte med noen av de landene som Helene Skaugen, foreløpig har gjestet på sine danse turneer. Som dere vil se av listen, så er de godt spredt geografisk – noe som viser hvor utbredt orientalsk dans faktisk er. Jeg har nevnt det tidligere også, at man finner denne danseformen nær sagt over hele jordkloden.Tsjekkia, Hellas, Singapore, Tyskland, Italia, Portugal, USA, Tyrkia og Egypt. I tillegg har hun flere land på listen sin, men jeg tar ikke med alle sammen her.

Åpnet Studio Orient i Oslo

Etter mange år som danseinstruktør på forskjellige dansestudioer, åpnet hun sitt eget studio i Oslo i 2005 – som forøvrig er landets største i sitt slag. Året etter arrangerte hun for første gang Oslo Oriental Dance Festival, dette har blitt en årlig tradisjon som trekker mange folk. Det er ikke noen tvil om at hun er en driftig, og ikke minst dyktig dame.

Åpnet Studio Orient i Oslo

Norske talenter i 2015

Det at Helene Skaug er en godt mediadekket danserinne, er det liten tvil om. Hun kom til semifinalen av det kjente TV-programmet «Norske talenter» for bare 4 år siden. I tillegg til dette har hun også vært med på «Dansefeber» og «Sjarmørskolen» og «Skal vi danse» Så jeg regner med at mange av dere, allerede vet hvilken dame jeg her snakker om.

Jobbet som danser i Tyrkia

Hun har faktisk jobbet en del i et av landene, som den orientalske dansen har som sin vugge – nemlig Tyrkia. Jeg tror nok dette bidro til å øke hennes forståelse for både musikken og dansen – i vesentlig grad. Om vi ser på hennes totale fartstid som danser og instruktør, er hun oppe i formidable 25 år allerede. Når det kommer til det orientalske, har hun 20 år på sin CV – noe som ikke er rent lite imponerende spør du meg.

Gir også ut musikk

I samarbeid med musikere, har hun gitt ut to orientalske musikkalbum – og også opptrådt sammen med den tyrkiske stjernen Ibrahim Tatlises.Det er mye som kan skrives om denne allsidige norske damen, som har viet sitt liv til det orientalske – og det er nok ikke siste gang jeg skriver om henne. Om du vil lære deg magedans ved hjelp av en instruksjonsfilm, kan kanskje «Magedans med Helene» være noe å vurdere.

Relatert innlegg