Dans som medisin for sjelen

Hvordan vi mennesker opplever og forholder oss til dans, er veldig individuelt som så mye annet. Men det at dans kan være medisin for sjelen, er det mange som er enige om. Man får på mange måter fokus på noe annet, enn det som opptar oss i hverdagen. De fleste har det stressende og krevende, og vi har behov for et pusterom i hverdagen. Og det er her dansen kommer inn i bildet, og vi skal nå bli kjent med en lege som bruker dansen for alt den er verdt. Hun kurser faktisk kolleger, med tanke på å takle en krevende og ansvarsfull arbeidsdag i helsevesenet. Jeg tror nok dansen hadde en slik misjon også i gamledager, også på den tiden da blant annet den orientalske dansen startet for alvor. Men nå skal vi se på legen som er blitt hektet på dans, og som altså kurser andre i alt det flotte dansen kan tilføre oss.

En del av Våruka for legestanden

Legen det her er snakk om, heter Nina Wiggen og hun har en sentral rolle for kurset «Hvordan bli en trygg allmennlege» Det som er viktig ifølge Wiggen, er at vi trenger noe å gjøre som avleder oss. Hun kaller det for sin egen fri boble, hvor tankene får slappe av og man kan koble helt av. Dette kurset er nå en del av programmet på Våruka, som er en gammel og tradisjonsrik allmennmedisinsk uke. Program og innhold har utviklet seg mye de siste årene, og fra å være et arrangement som det ikke var blest om blant unge leger – har det nå altså blitt meget populært for leger i alle aldre å delta på Våruka.

Stort behov

Kurset som det her er snakk om, blir hvert år tidlig fullbooket. Dette viser at det er behov for nettopp denne type kurs, og at dans faktisk har en misjon og effekt som kanskje ikke alle er bevisst på. Men det er så klart ikke bare dans Våruka dreier seg om, men også faglig påfyll i form av kveldsarrangementer og ikke minst treningsøkter for alle deltakere. Wiggen er en dame med mange jern i ilden, i tillegg til å være fastlege i bydel Alna i Oslo – er hun mamma, tillitsvalgt og ikke minst instruktør i selskapsdans.

Dansen gir henne energi

Dansen gir henne energi

I en periode så måtte hun bare innse at det ikke ble tid til alt, og danseskoene ble valgt vekk til fordel for andre sysler og gjøremål. Men etter hvert innså hun at hun måtte komme i gang igjen, og nå er hun klar for å ta danseskoene frem igjen. Den positive energien som dansen gir henne, ser hun seg ikke råd til å miste og hun har god bruk for den i jobbhverdagen sin.Denne aktive og energiske legen, har også tatt utdannelse som dommer i selskapsdans. Så i tillegg til å drive med danseskole, er hun faktisk utnevnt til nasjonal dommer i denne danseformen – så det blir nok dans også etter middagen den siste kvelden på Våruka.

Relatert innlegg