FREDAG 10. FEBRUAR KL 20:00 - DANCER OF THE YEAR & OPEN STAGE!
BELLEVILLE, VOGTSGATE 64 OSLO
CC: KR 290
Billetter kjøpes på Posten, Narvesen, 7-Eleven og på Billettservice og er i salg snart!
NB! Inngang er inkludert i festivalpasset. Du er da registrert på gjestelisten ved ankomst og trenger ikke kjøpe billett.

KONKURRANSE - DANCER OF THE YEAR
Ikveld kan du se Norges eneste magedanskonkurranse, Dancer of the Year!
Danserne i hver kategori får muligheten til å konkurrere om flotte premier og tittelen
Dancer of the Year 2017!
Deretter blir det Open Stage show!

LØRDAG 11. FEBRUAR KL 20:00
BELLEVILLE, VOGTSGATE 64 OSLO
CC: KR 350, Middag: KR 200.
Billetter kjøpes på Posten, Narvesen, 7-Eleven og på Billettservice og er i salg snart!
NB! Inngang er inkludert i festivalpasset. Du er da registrert på gjestelisten ved ankomst og trenger ikke kjøpe billett.

www.studioorient.noAZIZA, Canada/USA
OODF er stolte av av presentere AZIZA, for første gang i Norge!
AZIZA er en av de mest ettertraktede solodanserne i magedansverden idag, annerkjent over hele verden for sin enestående evne til å uttrykke den unike synergien av bevegelse og lyd som er kjennetegn på denne gamle kunstformen. Hun har en medfødt musikalitet, uanstrengt kreativitet og livslang trening innen dans.

Hun begynte å danse i en alder av tre år og tok sin første magedans klasse i 1987.
Hun har produsert en rekke DVDer og CDer for orientalsk dans og turnerer verden årlig.
Ikke gå glipp av muligheten til å se hennes første opptreden, live i Oslo!

Helene Skaugen
Helene er ev av Norges ledende orientalske danserinner og koreografer. Hun driver Studio Orient i Oslo sentrum og er av de få norske danserne som jobber internasjonalt med opptredener og workshops over hele verden.
Hun er arrangør av Oslo Oriental Dance Festival og er en av danserne i gruppen Divas of Bellydance som består av fem av Norges mest etablerte orientalske danserinner. Hun arrangerer Norges eneste magedanskonkurranse, Dancer of the Year, som går av stablen under OODF.
Helene er kjent fra flere store arrangementer og media, og har blandt annet opptrådt på Dansefeber, Skal vi Danse og var nylig semifinalist i Norske Talenter. Hun har opptrådt live med den legendariske Ibrahim Tatlises og har nylig opptrådt for HKH Kongen av Norge.
Hun har laget instruksjons DVDen 'Magedans med Helene' og har to orientalske musikkalbum, av Mustapha Dahir orchestra, dedikert til hennes dans.
www.helene.no www.studioorient.no

Leyla Jouvana & Roland
Dette er en av verdens mest ettertraktede duetter i den orientalske verden, og de gjør sin Norges debut på OODF!
Leyla har vunnet en rekke internasjonale titler, deriblandt

- the Halima Award (Tyskland): „Shimmy Queen",
- The Giza-Akademy i LA ga Leyla tittelen 'Best Live Dancer and Drum Soloist'
- Bellydancer of the world titler i 2007, 2008, 2009 & 2010 (Show Group and Ensemble Leyla Jouvana & Choreographie Leyla Jouvana)
Leyla og Roland Jouvana turnerer året rundt og har dermed vært gjestedansere i mer enn 40 land og undervist mer enn 75.000 elever rundt hele verden.
De har utviklet en strukturert danseundervisning hvor elevene jobber seg opp mot et CODE sertifikat(Certified Oriental Dance Education). Leyla har også laget flere bestselgende DVDer som „21 Shimmies & 1001 Variations", „More Shimmies"og„Layers with Leyla" (i samarbeid med IAMED Hollywood Productions).
Leyla and Roland har mer enn 500 opptredener på TV og magasin forsider.

DaVid of Scandinavia, Norge/USA
Vi er glade for å kunngjøre at David of Scandinavia er en av gjestedanserne under årets festival!
David er elsket av det norske publikum, og er i høy etterspørsel over hele verden.
David of Scandinavia er en internasjonalt turnérende orientalsk dansekunstner, koreograf og dansetrener. Norskfødt men med Østindisk arv ble David opplært i Punjabi folkedanser fra en tidlig alder av hans far, Ustad Tarlochan Singh, tidligere medlem av den prisbelønte Layllpur Khalsa College Bhangra Team.
Han har bodd de siste ti årene av sitt liv i San Diego, USA, hvor han grunnla DOSDA, og er kjent spesielt for coaching av profesjonelle dansere.
I 2010, coachet han og koreograferte for Bellydance Superstars ifm deres Bombay Bellywood show. Gå ikke glipp av hans opptreden og workshops i Oslo 2017!
davidofscandinavia.com

www.majken.noMichelle Galdo, Norge
Michelle Galdo regnes som en av Norges ledende magedanserinner, og er mange danseres favoritter!
Som magedanser er hun kjent for sitt "tunge" og intrikate hoftebruk som hun kombinerer med eleganse og innlevelse i musikken.
Hun er en av danserne i Divas of Bellydance, og var en del av trioen, sammen med Hilde Lund og Lee Figenschow, som satte opp og danset i Norges første magedansforestilling 'En Reise Langs Nilen'. Forestillingen ble vist i de største byene i Norge.
I tillegg til å ha vært fast magedanser på arabiske restauranter i Oslo, sist på restaurant Habibi (2000 - 04), holder hun workshops rundt i landet etter forespørsel, og gir også privat-undervisning.
Mange dansere drømmer om å danse som Michelle, så her er din sjanse til å lære av denne vakre danseren!


Svetare, Sv/Russland
Svetare er en profesjonell danser, lærer og koreograf innen orientalsk dans, i tillegg til å være universitetsprofessor sport og trening.
Hun er kvalifisert Pilates instruktør og har egen danseskole i to byer.
Svetare er en av danserne i Jillinas Bellydance Evolution dansekompani, og spiller for tiden rollen som the Cheshire Cat i opsetningen av Alice i Eventyrland. Hun har gjennomført nivå 1 og 2 av 'Suhaila Salimpour School', og opptrer regelmessig internasjonalt.
Dette er hennes første besøk i Norge!

Dana Sahar, Tjekkia
Dana Sahar er en prominent tjekkisk danser, instruktør og koreograf. Sahar har undervist orientalsk dans siden 1999 og driver sin egen danseskole. Hun har studert dans med flere verdenskjente dansere og instruktører, samt oppsøkt dans i sitt naturlige miljø, danset av innfødte kvinner. Hun har bestått eksamen hos Madame Raqia Hassans intensive master class i Kairo og i Oriental Dance Academy i den Tsjekkiske republikken og leder for tiden et prosjekt med langsiktig opplæring av danselærere.
Hun opptrer og underviser ikke bare i den Tsjekkiske republikk, men også i Egypt, Italia, Israel, Tyrkia, Hellas, Tyskland, Østerrike, Kroatia, Slovenia, Slovakia, etc. Hun har danset i TV-programmer og ved prestisjetunge events - blandt annet for Hennes Majestet prinsessen av Jordan, politikere og kongelige personligheter og for ambassader i flere arabiske land. Sahar er også en av bidragsyterne til en samling av bøker om orientalsk dans og kultur. Hvert år arrangerer hun Festival Kouzlo orientui Tjekkia, dansekonkurranser og workshops med utsøkte danselærere fra utlandet. Hennes favorittdansestiler er egyptisk raks sharki, trommesolo med levende musikalsk akkompagnement og folkloristiske danser fra Egypt. Dette blir hennes andre besøk til OODF og hennes workshops i Oslo fikk veldig gode tilbakemeldinger!
https://www.youtube.com/watch?v=-QVz0nWwsS8&list=UUC2-_xNd4stwCuYwDAyNIgQ

Laura Cernegliano, Italia
Laura er en danser og koreograf av siciliansk opprinnelse, med tjue års erfaring i danseverden.
En naturlig forkjærlighet for etniske kulturer førte henne til å utdype studiet av Flamenco og orientalsk dans gjennom fagfolk i de beste akademier i Frankrike og Spania. Hun oppholdt seg over lengre tid i Egypt og Nord-Afrika for å bedre absorbere språk og tradisjoner.
Laura perfeksjonerte sin teknikk med mange av de beste internasjonale lærere for å finne sin egen stil.
I 2002 grunnla hun den første skolen for orientalsk dans og arabisk perkusjon i Brescia, Italia, (Association L'Aura).
Laura underviser også i London, i en rekke internasjonale festivaler over hele Europa og Maghreb. Hun er kunstnerisk leder for 3 utgaver av Oriental Bellydance Palermo Festival, Festival of Enchantment On the East og Sahara Garda Festival, og representerte Italia på den prestisjetunge festivalen BDC Kina.
Hun bor fpr tiden i Sharm El Sheik, Egypt,og jobber der som danser.
Marte Kjøll, Norge/Egypt
Marte har bodd i kairo de siste seks årene, hvor hun hovedsaklig tar vare på pyramidehestene, men hun finner også tid til å danse i bryllup og på festivaler.
Iblandt vender hun nesa hjemover mot Norge og deler sin kjærlighet for den egyptiske dansen med oss!
Marte har studert med flere etablerte dansere under sitt opphold i kairo, og har fått en unik forståelse for essensen i egyptisk dans.
I år skal hun dele med seg av kunnskapen om endringen på shaaby fronten!

Shehaifa, Fillipinene/Dubai
Shehaifa ble født på Filippinene og hennes foreldre har spansk avstamning.
Hun er for tiden basert i Midtøsten, og flyttet dit i 2001 med sin familie. Shehaifa er en profesjonell magedanserinne og lærer, og hun underviser og opptrer internasjonalt.
Hun er kjent for elegante, grasiøse og energiske bevegelser med sin kreative stil, noe som gjenspeiler hennes varierte bakgrunn og personlighet. Hennes spesialitet er trommesolo!

Madam Qadam, Norge
Madam Qadam er artistnavnet til Laila. Qadam betyr føtter på arabisk og understreker hennes fokus på skadefri trening gjennom kunnskap om anatomi og bevegelse.
Laila er faglærer i dans etter 3-årig ballettpedagogutdannelse, avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Bodø. I ett år har hun studert hos den anerkjente Egyptiske danseren og Master Teacher Yoursry Sharif ved Egyptian Academy of Oriental Dance i New York. På samme tid var Laila fulltidsstudent ved Dance Space Center på Broadway. Laila fulgte undervisning i klassisk ballett, jazzdans, modernedans, simonsonteknikk (moderne jazz), hip-hop/funk, thai-massasje, anatomi, pilates og yoga. Hun har også fullført 2-årig helgebasert magedansporgram ved CATT; Certified Academic Teacher Training i Berlin ved Tanzstudio Cifuentes. Laila har tidligere gjestet OODF og imponerte med sin Isis dans. I år deler hun sine teknikker på kurs!

madamqadam.no

Annah of Sweden
Annaher en orientalsk danserinne og instruktør, og eier av Fireflow Oriental Dance.
Hun oppdaget orientalsk dans tidlig på 90tallet og ble hektet umiddelbart. Etter å ha tatt timer med danske instruktører i 2-3 år begynte hun å opptre i Malmø/Lund området. I løpet av denne tiden hadde hun begynt å studere med flere annerkjente internasjonale instruktører.
She discovered Oriental dance in the early 90's and was immediately captivated. After 2-3 years of lessons for Danish teachers in the genre she started performing in the Malmö/Lund area of southern Sweden. By this time she was studying with internationally renowned teachers.
I 1996 underviste hun sin førte klasse i orientalsk dans og i 2011 startet hun sitt eget firma, Fireflow Oriental Dance.
Annah holder per idag tittelen "Dancer of the Year 2016" etter å ha vunnet 1e pris både i solo oriental profesjonell kategori, og folklore på Oslo Oriental Dance Festival. I november 2014 gikk hun av med seieren og fikk tittelen "Grand Diva" i den internasjonale konkurransen Danish Open Bellydance.
www.fireflow.se

Lamya Taoussi, Norge
Lamya startet med dans i 2010, og har bakgrunn fra egyptisk magedans, marrokansk folkedans og jazzdans. Hun holder fokus på det tradisjonelle kombinert med det moderne bevegelsesmønsteret i jazzdans. I år 2012 vant hun tittelen "Dancer of the Year" i kategorien Folklore, og i 2015 gikk hun av med seieren i den profesjonelle solo oriental kategorien, begge arrangert av Oslo Oriental Dance Festival!
Hun har også titler fra Danish Open Belly Dance; 3. plass i 2013 og 1. plass i 2015.
Lamya er en av Oslos up and coming dansere og du ser henne ofte opptre på restauranter og events!
Hun har undervist på Eva Treningssenter, Studio Orient samt ved flere festivaler i Norge og utland.


Ingrid B Kvam, Norge
Ingrid er en Trondheimsbasert danser som til daglig underviser ved Trondheim Orientalske Danseskole. Hun har drevet med orientalsk dans siden 2007, og vant i 2011 konkurransen Dancer of The Year under Oslo Oriental Dance Festival. Ingrid er kjent for sine innovative koreografier, og liker å jobbe i kanten av de ulike egyptiske stilartene, men alltid med respekt for dansens opphav. Hun er veldig opptatt av sceneuttrykk, og legger stor vekt på at uttrykket ikke skal være noe tilfeldig som skjer under opptreden, men at det skal ivaretas som en sentral komponent i alle koreografier.
Ingrid er bosatt i Trondheim og har over lengre tid undervist ved Trondheim Orientalske Danseskole.